Gå til innhold


Bilde
- - - - -

Nytt mysterium med scootern


  • Logg inn for å legge til innlegg
4 innlegg i dette emnet

#1 rednax

rednax

    MP-Bruker

  • Bruker
  • Pip
  • 14 Innlegg:
  • Registrert: 03-september 17
  • Kjønn:Gutt
  • Bosted:Hordaland, Bømlo
  • Kjøretøy:Derbi Atlantis 2004

Skrevet 15 januar 2019 - 23:00

Hallo igjen, meg med den mongolide Atlantisen som alltid er noe gærnt med.

To dager siden var jeg ute å prøvekjørte etter å ha mekket litt på den (fikset noen kåper, ikke noe stort). Kjørte til nærmeste rundkjøring, og snudde der. Strekningen tilsvarer ca 2km.

På veien hjem, opp en bakke, begynner plutselig scootern å lage en jævlig skurrelyd, og taper noe kraft. Jeg kjører kanskje 20m til, og så kommer det en jævlig lyd, som om mopeden skjærer seg. Motoren stoppa momentant, men alt av hjul og stempel gikk rundt fortsatt. Jeg tenkte at nå er den skjært som faen, men den kicket jo fint så det var litt merkelig.

 

Jeg trillet den hjem (1,5km) i forbannelse, og åpnet opp for å se hvor jævlig stempelet og sylinderen var.

Joda, helt flunka fint som ny. Komp som bare det. Åpna variatoren, alt gikk rundt. Bytta tennplugg og sjekka gnist, alt der virket også.

 

Så da er spørsmålet mitt; noen som vet hva i helvete den ulyden kan ha opphav fra, og hvorfor moppa nå ikke viser tegn til å starte?

 

takker for svar.



#2 4life

4life

    MP-Nerd

  • Veteran
  • PipPipPipPipPip
  • 21 277 Innlegg:
  • Registrert: 25-august 05
  • Kjønn:Jente
  • Kjøretøy:Leaf 2017

Skrevet 16 januar 2019 - 00:04

Kan svinghjulet ha løsnet eller statoren under svinghjulet. Det er jo eneste stedet du ikke har sjekket mener jeg.


Men du hadde jo gnist da mener du,og da er det jo igrunn kompresjonen som er i veien. Jeg tenker du likevell har skjært,men bare såpass at alt tilsynelatende virker,men du får ikke nok kompresjon til start. 


Hvilken dag er DIN Dolmio dag ?!

#3 wilhelm

wilhelm

    MP-Bruker

  • Bruker
  • Pip
  • 804 Innlegg:
  • Registrert: 29-mai 06
  • Kjønn:Gutt
  • Bosted:Hordaland, Bergen
  • Kjøretøy:gilera runner 50 og 125. vespa T5. Beverly 350

Skrevet 16 januar 2019 - 13:59

er det er sån skrikende lyd, nesten som vifte reim på bil?

viss ja: bytt olje pumpe drev(vis det brukes piaggio sin motor)

ellers kan jo veiven ha skjært seg evt lyd opptak



#4 rednax

rednax

    MP-Bruker

  • Bruker
  • Pip
  • 14 Innlegg:
  • Registrert: 03-september 17
  • Kjønn:Gutt
  • Bosted:Hordaland, Bømlo
  • Kjøretøy:Derbi Atlantis 2004

Skrevet 10 februar 2019 - 14:27

Hei igjen, beklager sent svar.

Har endelig fått tak i en kompresjonstester, og fikk testet sylla til ca. 6 bar.

Jeg kjører denne sylla her: https://speedoptions...ophy-piaggio-ac

(TP Trophy Black 70cc)

 

Noen som vet om 6 bar er for lite til å få start på den? Både stempel og sylinder ser for øvring helt fint ut..

 

Takker for svar.

 

 

EDIT:

Fikk start på moppa, vet ikke hvordan.


Dette innlegget er endret av rednax: 10 februar 2019 - 17:48

  • Superdarus2000 liker dette

#5 Superdarus2000

Superdarus2000

    MP Elitebruker

  • Bruker
  • PipPipPip
  • 2 356 Innlegg:
  • Registrert: 02-oktober 17
  • Kjønn:Jente
  • Bosted:Utlandet, Tyskland
  • Yrke:GSG 9
  • Kjøretøy:2 Stroke
Garage Garasje

Skrevet 10 februar 2019 - 19:01

Er moped, slike tilfeldige ting skjer hele tiden :p Opplevd det selv.


Prosjektet mitt --> MISSILES ! 🚀
 
卄卂卩卩ㄚ 丂ㄩ爪爪乇尺 ㄥ丨千乇
己工呂几ヨ句 日と 句ヨ丹卞廾 几回卞ヨ




0 bruker(e) leser dette emnet

0 brukere, 0 gjester, 0 anonyme brukere